TESCO készétel review – blogdot

blogdot

bölcsészmérnök akcióban

TESCO készétel review

A kulináris élvezetek és a fine dining jegyében (és egyáltalán nem azért, mert úgy érzem, kevés az a tartalom, amit nap-mint-nap ki tudok posztolni), mai ételkülönlegesség, amit letesztelek a TESCO sajátmárkás készétele: rántott csirkemellfilé burgonyapürével és párolt zöldborsóval.

A külső csomagolás elmegy, van egy kép az ételről, ami nagyjából lefedi az igazságot, bár az arányokkal bajban voltak a fotósok, a kép alapján kevesebb borsóra számítottam, de nincs ezzel semmi baj. Kinézetre a szelet rántotthússal nincs semmi probléma.

Az elkészítés pofonegyszerű: ki kell nyitni a mikró ajtaját, és a szoba másik feléből be kell hajítani (szakszóval: yeet) úgy, hogy a menet közben a hajítás szele becsukja az ajtót és az időt 4-5 percre állítsa max fokozaton. Valahogyan sikerült olyan műanyag borítást rátenni, aminek az átszúrása egyenértékű egy Concordnak a hangfal átlépésével.

Ajánlom, hogy úgy lyukasszátok ki a borítást, hogy utána ne szakadjon szét, ahogy lehúzzátok. Forró és bonyolult lesz különben.

4 perc elég volt, hogy minden megmelegedjen. A burgönyapüré kicsit sótlan, de azt lehetett javítani (aki gondolja akár még borsot is szórhat rá), valamint még ketchupot is dobtam rá, mert miért ne. A borsó kicsit keménynek/száraznak tűnt, de tökéletesen élvezhető az is. Fűszerezés után már mindjárt kedvesebb íze van.

A hús bundája odaragadt a burgonyához, és lejött, valamint a másik oldala is inkább elvált a hústól, minthogy odaragadt volna. A hús maga nagyjából egy ujjnyi vastagságú és nem volt rágós.

Az ízek elfogadhatóak voltak. A borsó száraz volt, a krumpli… ragadós? nemtom, de nem volt rossz. Arra tökéletes volt, hogy ne pusztuljak éhen. Nem vennék minden nap, mert elég drága, de egyszer-egyszer elmegy.

8/10